Toiminta

Porvoon Öljynjalostamon Työntekijät ry on TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n Öljy- Maakaasu- ja Petrokemian sopimusalan ammattiosasto, joka toimii Porvoon Kilpilahden teollisuusalueella. Ammattiosastomme jäsenmäärä on hiukan yli tuhat henkilöä ja he työskentelevät seuraavissa yhtiöissä:

Neste Oyj  –  www.neste.com

Neste Oyj:n Porvoon tuotantolaitoksilla sijaitsee yksi Euroopan monipuolisimmista ja nykyaikaisimmista öljynjalostamoista. Se tuottaa kaikkia tärkeitä öljytuotteita liikenteen, teollisuuden ja energiantuotannon tarpeisiin. Käytössä on noin 40 prosessiyksikköä, joiden ansiosta tuotevalikoima on laaja ja laadukas. Kaikki jalostamon tuottamat liikenteen polttoaineet ovat rikittömiä ja ympäristöä vähemmän kuormittavia. Nesteen Porvoon tuotantolaitoksiin kuuluu öljynjalostamon lisäksi laaja säiliöalue, satama sekä teknologiakeskus.

Ashland Finland Oy  –  www.ashland.com

Ashland Finland Oy:n Porvoon tehtaat valmistaa polyesterihartseja lujitemuoviteollisuudelle. Tyypillisiä lujitemuovituotteita ovat veneet, säiliöt, saniteettikalusteet, tuulivoimaloiden siivet ja autojen osat.

Bewi Styrochem Oy  –  www.bewistyrochem.com

Bewi Styrochem Oy on Pohjois-Euroopan johtava ja Suomen ainoa EPS-valmistaja (EPS = Expandable Polystyrene, soluuntuva polystyreeni). Yritys kehittää, valmistaa ja myy useita eri tuotteita, jotka käytetään raaka-aineena rakennusten eristemateriaalien valmistuksessa ja pakkausteollisuudessa.

M-I Finland Oy  –  www.miswaco.com

M-I Finland Oy kuuluu amerikkalaiseen Slumberger konserniin, joka on maailman johtava öljykenttien teknisten palveluiden toimittaja. M-I Finland Oy valmistaa raakaöljyn ja öljytuotteiden putkilinjasiirroissa käytettävää lisäainetta sekä aineen käytössä tarvittavia syöttöjärjestelmiä.